martes, 10 de julio de 2012

El FROB detecta una estafa de 137 milions d'euros al Banc de València Denuncia davant l'Audiència que l'exconseller delegat, Domingo Parra, entre d'altres, va ocultar operacions financeres i immobiliàries lucratives perjudicials per al banc


El FROB detecta una estafa de 137 milions d'euros al Banc de València

Denuncia davant l'Audiència que l'exconseller delegat, Domingo Parra, entre d'altres, va ocultar operacions financeres i immobiliàries lucratives perjudicials per al banc


Façana de la seu central de l'entitat al centre de ValènciaFoto: ACN.
1
Segons ha desvelat la cadena Ser, el Fons de Reestructuració Bancària (FROB), gestor del Banc de València des de la seua intervenció, ha elaborat un un informe pericial que conclou que exdirectius de l'entitat van estafar 137 milions de euros al banc.
L'informe revela les maniobres que, entre d'altres, Domingo Parra, exconseller delegat del Banc de València, va realitzar per presumptament saquejar l'entitat. El FROB l'acusa del suposats delictes d'estafa, apropiació indeguda i administració deslleial. També acusa al soci de Parra, Aurelio Izquierdo, director financer, de participar en els fets suposadament delictius a títol lucratiu.
Segons el FROB, van utilitzar el Banc de València per arealitzar diverses operacions financeres i immobiliàries a través de societats instrumentals sense el coneixement del consell d'administració. Les operacions anaven destinades a beneficiar l'empresa Fomento Urbano de Castellón, dirigida per la família Calabuig, que hauria subornat Domingo Parra amb almenys 4 milions d'euros. Aquests diners podrien haver anat a parar a una empresa que Parra i Izquierdo compartien i que van posar a nom de les seues esposes. Les operacions, assegura la denúncia, sempre van suposar un greu prejuí per al Banc de València.
Darrera actualització ( Dimarts, 10 de juliol del 2012 15:51 )